2014. február 6., csütörtök

Csak csütörtök - Koreai cukiságok

Na, hát erről a témáról írhatnék órákig és száz oldalt is, akkor sem tudnám rendesen körülírni az itt jelen lévő cuki dolgokat.

Ha otthon zavar benneteket a Hello Kitty örület, vagy a 15 éves lányok nyavajgása, ha fáj valamijük, vagy szomorúak, vagy a magas hangon való, kuncogásos nevetés, akkor őszintén Korea nem nektek való hely. Ebbe bele kell törődni és megszokni, hogy a cukiskodás, nyavajgás, édi-bédizés itt a kultúrához tartoznak, úgy mint a kimcsi vagy a taekwondo.

Úton-útfélen ezzel találkozik az ide ellátogató, nincs menekvés előle! De hogy lehet, hogy ilyen szomorú múlttal rendelkező ország megváltást talált a cukiságokban? Japánt lehet hibáztatni, a cuki őrület ott kezdődött a Hello Kittyvel, az anime sorozatokkal és befurakodta magát a Koreai-félszigetre is.

Őszintén, tudom, hogy nincs benne semmi érték, és meglehet, hogy ez egy álarc amit viselnek, hogy elpalástolják a siralmas múltat, a komoly témákat pedig könnyebben emészthetővé tegyék; de tanulhatnánk azért tőlük mi magyarok. Én a "gondolkodj pozitívan" mottóban hiszek és nem kedvelem a negatív hozzáállású embereket, szóval ha jöttök, akkor pozitívan fogadjátok az egyes éttermek logóján szereplő, mosolygós, hüvelykujját felmutaató malackát, aki arra vár, hogy megegyétek. Vagy azt se nézzétek ferde szemmel, ha egy elsősegélyt tanító videóban egy cuki, nagy szemű, mosolygós karakternek beöltözött színész tanítja meg nektek, hogy mi a teendő vészheéyzetben. Ha az itteni barátaitokkal készítetek közös képet, akkor a nyuszifülezés is elmaradhatatlan.

Itt egy videó... én vagyok rajta.... A dal címe "Cuki dal" és arról szól, hogy egy meg egy az cuki, kettő meg kettő az is cuki.... Szóval cukiskodjunk és élvezzük ezeket a hülye pillanatakoat!



A dal itt tölthető le: https://itunes.apple.com/gb/album/gwiyomisong-single/id622621511

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése